søndag den 27. oktober 2013

sidste fredag i september: performance og standpunkter

PERFORMANCErum åbner efterårets sæson med et actionfyldt arrangement med temaet: performance og standpunkter. Det sker fredag den 27. September kl. 19.00.

Søren Krag & Joaquin Zaragoza opfører “Shock and Awe”. Shock and awe is a military doctrine based on the use of overwhelming power, dominant battlefield awareness, dominant maneuvers, and spectacular displays of force to paralyze an adversary's perception of the battlefield and destroy its will to fight.

Nour vil i et krydsfelt i centrum af rummet, med et stort ønske om at være utydelig, gennemsigtig eller helst helt usynlig, søge tilflugt i det velkendte. Modarbejdet af egne motiver om at blive et med den hvide væg.

Gravhund (Eli) siger det, som det er: TRÆF ET VALG! BESLUT DIG NU!
INGEN FORTRYDELSE. DEDIKATION. PERMANENT PERFORMANCE.
GRAVHUND. SHITCORE 4 LYFE.

Claus Strøm er i tvivl: Sker det NU???? Måske!? Mest i morgen.. til september - men det er september. Ikke November. Lissom ham Nordbrandt´s digt. Han er ateist. Jeg er katteist. Jeg elsker Grumse. Giv mig Grumse. Giv mig livet.

Ragnhild May optræder i konstellationen Ragnhild May og Co.

claus ejner trækker røde linjer mentalt og fysisk.

Christian Schmidt-Rasmussen opfører teaterstykket ”Vi lever på ruinerne af en glorværdig fremtid”, der en enmandsforestilling, hvor kunstneren spiller alle rollerne selv. I stykket møder vi oplæseren, forfatteren og alle de medvirkende som: den græske gud Minotaurus, revisoren, en cavadrikkende kamel, forfatterens alter ego eller tyren Ferdinand, der alle udgør en brik i stykkets samlede fortælling. Med jævne mellemrum træder oplæseren ud af rollen, for at generobre publikums opmærksomhed og få overblikket over tekstens overlappende og vildledende struktur. ”Vi lever på ruinerne af en glorværdig fremtid” tematiserer ubehaget ved alle former for invasion i menneskets privatliv, hvor grænserne mellem ’selv’ og omverden bliver flydende.

START: fredag den 27. september 2013 kl. 19.00.
HVOR: rum46, Studsgade 46
TELEFONISK KONTAKT: claus ejner: 40 63 10 67
EMAIL: clausejner67@gmail.com


DOKUMENTATION 
Performancen med Christian Schmidt-Rasmussen og Nour blev desværre aflyst på grund af sygdom.

Søren Kragh og Joaquin Zaragoza

SE VIDEOdokumentation KLIK

Gravhund
SE VIDEOdokumentation KLIK


claus ejner 

Opførte følgende fire performances: 

performance om at strække sig

Jeg lægger mig på maven på gulvet, således at publik kan se min krop fra siden. Jeg strækker mig så langt, jeg kan med hænder og fødder.  Efter et stykke tid rejser jeg mig op og strækker mig, så højt jeg kan og står så normalt med hænderne ned langs kroppen og siger følgende: man kan ikke strækkes sig længere, end man er.


performance om at trække en rød streg

Præsenterer performancen som en performance om at trække en rød streg, hvorefter jeg fortsætter: Det at trække en rød streg benyttes i hverdagssproget som et billede på en grænse, grænsen er lig den røde streg, og det at overskride den røde streg/grænsen er ensbetydende med konsekvenser. Senest har vi hørt Oboma trække en rød streg over for Assad i Syren. Den røde streg som Obama trak over for Assad, var omkring brugen af kemiske våben. Såfremt Assab brugte kemiske våbne, ville det få militære konsekvenser.  


I den performance jeg vil lave, har jeg brug for en eller flere frivillige blandt publikum til at komme op og tegne er rød streg på papiret og sige hvad konsekvensen bliver, hvis jeg overskrider denne røde streg. Det eneste krav til den, der trækker den røde streg, er, at han eller hun skal være parat til at udføre den konsekvens det medfører,  hvis jeg overskrider den røde streg. 


performance der varer 3 minutter

Jeg præsenterer performancen som en performance, der varer tre minutter. Jeg tager min Iphone i hånden og sætter mit stopur til og læser sekunderne op i det første minut, næste minut er jeg tavs og i det sidste minut læser jeg igen sekunderne op.


Performance om at få et spark bagi

Jeg præsenterer performancen som en performance om at få et spark bagi og fortsætter: I den offentlige debat hører man ofte formuleringen ”Han eller hun eller de skal have et spark bag i for at komme videre”. At få et spark bagi bygger på den forestilling, at han eller hun eller de er gået i stå. Jeg synes, det er trist, at et menneske sådan kan gå i stå. Jeg vil derfor godt melde mig frivillig til at give dem, der føler, at de er gået i stå et spark bagi. Jeg spillede som barn en del fodbold og er forholdsvis god til at sparke til en bold, dvs. Jeg har en god sparketeknik. Så eventuelle frivillige vil være i gode hænder. 

Claus Strøm 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar