fredag den 10. juni 2016

DADA-FESTIVAL 3. RUNDE

DADA 100 år. 3 runde af DADA-festivalen. 

Den 5. februar i år var det 100 året for grundlæggelse af Cabaret Voltaire i Zürich, der regnes som et af startskuddene til en af århundredets vigtigste avantgardistiske bevægelser, dadaisme. 

Dadaismen spredte sig videre til Berlin, Paris, Cologne og New York og udviklede sig meget forskelligt. Men langt hen af vejen kan man sige, at bevægelsen er gennemsyret af det grundsyn, som Tristan Tzara allerede formulerede i Zürich i 1915: "Det intelligente menneske er nu ren standard. Det, vi mangler, er idiotiet. Dada bruger alle sine kræfter på at etablere idiotiet overalt.”

Vi - Spanien 19C (Kim Grønborg og Klaus Marthinus) og PERFORMANCErum (Søren Krag og claus ejner) - synes, at Tzaras anskuelser er lige så aktuelle i dag, hvor fornuften gennemsyrer skolesystemerne og viden er reduceret til noget, man tilegner sig og ikke noget man producerer. Fantasi er en guillotine, man stikker sit hoved ind, og så siger det snap.

VI holder dadaismens fane højt og indbyder hermed til 3 runde af DADA-festivalen, der viser performance med kunstnere, som alle på en eller anden måde har rod i en dadaistisk forestillingsverden. DADA-festivalen strækker sig over to dage: fredag den 10 og lørdag den 11 juni. Der er GRATIS adgang, og vi byder på både et nationalt og internationalt program med performance:

FREDAG DEN 10 JUNI
TIDSPUNKT: kl: 19.00
STED: Spanien 19C, Kalkværksvej 5A, DK 8000 Århus C

Kim Grønborg og Joaquin Zaragoza
Paul Dorn (Schweiz)
claus ejner
Olga Szymula og Martyna Miller (Polen)

LØRDAG DEN 11. JUNI
TIDSPUNKT: kl: 19.00
STED: Spanien 19C, Kalkværksvej 5A, DK 8000 Århus C

Axel Kretschmer (Tyskland)
Gustaf Broms (Sverige)
Jørn Teller
Søren Krogh
Ulla Hvejsel


Axel Kretschmer (Tyskland)
Gustaf Broms (Sverige)

Paul Dorn (Schweiz)

Jørn TellerSøren Kroghclaus ejner (genskabt, da den desværre opstod problemer med optagelsen)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar